משטח העבודה למטבח, הקרוי בפי רבים “שיש”, לא תמיד עשוי מאבן שיש אולם זה אינה בחירה רעה כלל. אכן רבים ממשטחי השיש במטבחים עשויים מאבן השיש הנפלאה אולם ישנן בחירות אחרות אפשריות – גרניט, גיר, אבן קיסר ועוד. שיש רזיאל מספקים מגוון רחב של סוגי אבנים המשמשות שיש למטבחים – גוונים שונים של שיש, גרניט ועוד – באיכות הטובה ביותר. קראו כדי ללמוד עוד על שיש או היכנסו לקטלוג האבנים שלנו כדי ללמוד עוד על סוגי האבנים השונות.
משטחי שיש למטבח יכולים להגיע במגוון רחב של עיצובים, חומרים וסגנונות, מעץ ומתכת ועד אבן וגרניט פורצלן.
שיש מטבחים איכותי, איתן ועמיד בעל מראה נהדר, ניצוץ, ברק ואופי, וכן קלות בניקיון, הוא משטח שיש מאבן, לכן בחרנו לפרט על שלושת סוגי משטחי השיש הנפוצים ביותר:
גרניט – שיש גרניט למטבח מתאים כמו כפפה ליד, זוהי אבן חזקה העומדת איתנה בחום, קור ושריטות או חבלות.
רמת הספיגות הנמוכה שלה עושה אותה למתאימה ביותר לשימוש כשיש למטבח יחד עם חוסנה והניצוץ הטבעי שיש לה בזכות קריסטלים של קוורץ הטמועים בה.
גרניט מגיעה בגוונים בהירים של אפור ועד ורדרד עם מיני קריסטלים צבעוניים בתוכה – מיני אבנים שחורות, אפורות, לבנות ואפילו ירוקות המשובצות בגרניט וחלקן נוצצות.
בעיצוב מטבח מודרני או למראה אלגנטי זוהי הבחירה בשבילכם.
הגרניט עושה שיש מטבח ייחודי, כזה שאין שני לו מבחינת מראה ועיצוב.
שיש טבעי – שיש טבעי למטבח הוא אחד מרעיונות העיצוב העתיקים והמלכותיים ביותר.
לשיש תכונות עמידות בדומה לגרניט, רמת ספיגות מעט גבוהה יותר וגווני קרם נעימים ומופלאים.
בתי מלוכה אירופים עשו שימוש באבן האצילה לחיפוי קירות, ריצוף, בניית עמודים וכן כשיש למטבחים בארמונות.
שיש טבעי במטבח יכול לתת מראה כפרי חמים, מראה אצילי ויוקרתי או לוק וינטאג’ מרענן.
אבן קיסר – אבן קיסר היא למעשה אבן מלאכותית המיוצרת במפעלים בישראל, היא עשויה מגבישי קוורץ המחוברים יחדיו באופן סינתטי.
לאבן יתרונות מבחינת עמידות, חוזק, רמת ספיגות נמוכה וקשיחות ביחס למחירה הזול יחסית, שכן איננה טבעית.
אבן קיסר מגיעה במבחר גדול של צבעים, דוגמאות ומרקמים המתאימים לכל סגנון עיצוב.
מלבד סוגי האבנים שפירטנו עליהן ישנן סוגי אבנים נוספות המתאימות לשימוש כשיש למטבח.
כשניגשים לבחור את השיש למטבח כדאי להיות מודעים לכמה דגשים חשובים אלו:
רמת ספיגות – לכל אבן רמת ספיגות מסוימת – כמה זמן דרוש לאבן לספוג נוזלים ולחות הנמצאים במגע איתה – והיא משתנה בין סוג לסוג.
השיש במטבח רואה הרבה רטיבות ולכן חשוב לבחור באבן בעלת רמת ספיגות נמוכה, במקרים של שפיכת שמן, יין, מרק או רוטב לא תכתימו את השיש לנצח ותוכלו להנות ממראה נקי ורענן כל יום.
חוזק ועמידות – במטבח מבשלים כל גבי השיש ולכן המשטח צריך להיות עמיד בפני מכות של סירים נופלים, שריטות מסכינים וכלי מטבח ושינויים של חום וקור בעת הבישולים והאפייה.
מומלץ מאוד לבחור במשטח חזק שיוכל לעמוד בפני עומס התנועה והחבלה הצפויים לו.
עיצוב ומראה – כל בית והאופי שלו, על אחת כמה וכמה כל מטבח והאופי המיוחד שלו.
לכל מטבח מתאים משטח עבודה בעל מראה ועיצוב אחרים אך סוגי האבנים מרובות ומגוונות.
לכל אבן טבעית המראה והתכונות האופייניים לה, סגנונות העיצוב בהן היא נפוצה וגוונים וצבעים שונים.
לחלק ישנם גידים ועורקים של צבע, לחלקן גרגירים וגבישים מגוונים, חלק מתאימות לגימור מאט וחלק לגימור חלק, האפשרויות רבות מכדי לפרט.
מחיר -לכל בנייה או שיפוץ יש תקציב מסוים, לעיתים נבחר להשקיע יותר כסף בסלון ולעיתים במטבח.
חשוב שתעדיפו את המקום החשוב ביותר לכם ותקציבו לו בהתאם.
כשמדובר במטבח אחד האלמנטים שהכי חשוב לתקצב הוא השיש, הוא יסוד עיצובי וכן אלמנט פרקטי במיוחד במטבח בעל חשיבות גדולה.
מחיר שיש למטבח יכול להיות נתח גדול מאוד מהתקציב או נתח בינוני ואף קטן, תלוי בגודל המשטח וסוג האבן שבחרתם.
תכנון תקציב נכון יביא אתכם לבחירה הנכונה ביותר לכם.
צרו קשר עכשיו
או שאנחנו נבוא אליכם הביתה